A Könyvtári Intézet munkatársai a járványügyi helyzet miatt 2020. március 19-től az intézkedés visszavonásáig távmunkában végzik feladataikat.
Valamennyi online szolgáltatásunkkal a könyvtáros szakma rendelkezésére állunk, elektronikus úton és a közösségi oldalakon elérhetők vagyunk.

A járványügyi helyzet kezelése a könyvtárakban

Sürgős kérés a könyvtárakhoz
A COVID-19 járvány idején is működő szolgáltatásokról mindenképpen szeretnénk átfogó, országos képet adni, térképes megjelenítés formájában, a lehető leggyorsabban.

A koronavírus hatása az amerikai könyvtárak működésére
Összefoglaló a Wired magazin március 23-ai cikkéből.

Közlemény a „Könyvet házhoz” és a „könyvcsomag összekészítése rendelésre” típusú szolgáltatásokkal kapcsolatosan
A Könyvtári Intézet március 27-én a Nemzeti Népegészségügyi Központ állásfoglalását kérte az ügyben.

A home office első irányítói tapasztalatai, javaslatok
Fehér Miklós összefoglalója

Kitekintés a külföldi könyvtárak COVID-19 járvánnyal kapcsolatos gyakorlatára
Körülnéztünk a külföldi könyvtárak, könyvtári szervezetek honlapjain, hogy megtudjuk, melyikük hogy viszonyul a járványveszélyhez - a Könyvtártudományi Szakkönyvtár összeállítása

Könyvtárak a társadalom szolgálatában veszélyhelyzet idején is
Információk a konyvtarak.hu oldalon.

Hogyan segítenek a könyvtárak a koronavírus idején?
Letölthető infografika.

Elérhetővé váltak elektronikusan a Könyvtári Figyelő és a Könyv, Könyvtár, Könyvtáros legfrissebb számai
Az Országos Széchényi Könyvtár és a Könyvtári Intézet a Könyvtári Figyelő és a Könyv., könyvtár, Könyvtáros legfrissebb számaihoz is biztosítja a teljes körű elektronikus hozzáférést.

Ajánlás könyvtárak, kollégák és olvasók számára a vírus okozta helyzet kezelésére
Dienes Éva, a FSZEK Sárkányos Gyerekkönyvtárának vezetője ajánlást készített könyvtárak, kollégák és olvasók számára a vírus okozta helyzet kezelésére.

Vezetői feladatok, lehetőségek válsághelyzet esetén
Fehér Miklós összefoglalója Ken Oehler: The Leadership Imperative in Managing the Employee Experience of COVID-19 (külső hivatkozás) című publikációja alapján.

A RDA-HU Munkacsoport távmunkajavaslatai katalogizálóknak
Az RDA-ra épülő új katalogizálási szabályrendszer bevezetésére való készülés jegyében többféle adattisztítási/-dúsítási projekt elindítása is indokolt. Összegyűjtöttünk néhány javaslatot. A felmerülő kérdéseket, ötleteket az RDA-HU nyilvános levelezőlista címére (RDA@oszk.hu) várják az összeállítók.

A Könyvtártudományi Szakkönyvtár működése a járványveszély idején
Az Országos Széchényi Könyvtár 2020. március 17-étől (keddtől) határozatlan ideig felfüggeszti személyesen igénybe vehető nyilvános szolgáltatásait a járványhelyzetre való tekintettel. Ennek megfelelően a Könyvtártudományi Szakkönyvtár sem fogadja olvasói személyes látogatását. Távoli szolgáltatásaink azonban továbbra is rendelkezésre állnak.

Tanfolyamok - járványügyi óvintézkedések
2020. március 10-től 2020. április 30-ig, ill. az óvintézkedések visszavonásáig a Könyvtári Intézet felfüggeszti továbbképzéseinek megtartását. A már beérkezett tanfolyami jelentkezések továbbra is érvényesek, új jelentkezéseket is fogadunk, amint lehetőségünk nyílik újabb képzési alkalmak meghirdetésére, azonnal értesítjük a kollégákat.

Forduljon munkatársainkhoz egész évben, bizalommal!
A Kutatási és Szervezetfejlesztési Osztály munkatársai az alábbi ügyekben várják megkeresését, forduljon hozzájuk bizalommal.


Kapcsolat

1827 Budapest, Budavári Palota F-épület

Tel: +36 1 224-3788

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.