Hazai projektek

„Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” EFOP-1.3.1-15-2016-00001

A projekt átfogó célja a társadalmi aktivitás növelése, a fejlesztésbe bevont településeken a közösségi szerepvállalás erősítése, a települések önkormányzatai, kulturális intézményei és lakosai közötti kapcsolatok erősítése, az együttműködés kultúrájának magasabb szintre emelése.

A projektet három szakterület (múzeum, könyvtár, közművelődés) vezető intézményeinek, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum (SZNM) – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK), az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. (NMI Nkft)  és az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) konzorciuma 2016.09.16–tól 2019.09.15-ig valósítja meg. Az Országos Széchényi Könyvtár a Könyvtári Intézetet bízta meg projektfeladatai ellátásával.

A projekt hivatalos honlapja: http://cselekvokozossegek.hu/

 

Országos múzeumi és könyvtári központi fejlesztés (EFOP-3.3.3-VEKOP/16)

A projekt kiemelt célja a szakemberek felkészítése arra, hogy a társadalom fiatal korosztályainak reflektorfénybe helyezésével választ adjanak az új társadalmi-gazdasági kihívásokra. Az egész életen át tartó tanulás jegyében a projekt egyéni tanulási utakkal, tanulóközpontú szemlélettel, a múzeumi és a könyvtári szakterületek egyedi módszereinek, szolgáltatásainak korszerűsítésével, valamint ezek megfelelő alkalmazására való felkészítésével támogatja a közoktatási rendszert a szükséges kulcskompetenciák fejlesztésében. A Könyvtári Intézet együttműködési megállapodás alapján szakmai konzulensként vesz részt a 2017-2019 között megvalósuló projektben.

A projekt hivatalos honlapja: http://www.azenkonyvtaram.hu/


További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.