Könyvtártudományi Szakkönyvtár

magyar

Fejlődés és az információhoz való hozzáférés címmel megjelent az IFLA 2024-es beszámolója

Az IFLA, a Technology and Social Change Group at the University of Washington és a Stichting IFLA Global Libraries közösen tették közzé a Fejlődés és az információhoz való hozzáférés (Development and Access to Information, DA2I) címen a 2024-ben elkészült jelentést. A DA2I címet viselő beszámoló a korábbi évek kiadásaira építve, adatelemzéssel és szakértők bevonásának segítségével tekinti át az ENSZ 2030-ig tartó fejlesztési tervének első felében elért eredményeket.

Meghatározatlan

Új weboldal a közös európai kulturális örökség adatterének támogatásáért

Az Europeana Alapítvány nemrég egy olyan új weboldal létrejöttét jelentette be, melynek célja, hogy a kulturális örökségre vonatkozó közös európai adattérhez tartozó adatbázisok és adattárházak fejlesztéséhez támogatást nyújtson. Az európai kulturális örökség digitális adattere alapvetően nem egyetlen weboldal vagy adatbázis, hanem azon digitális tartalomszolgáltató adatbázisok, illetve dokumentumtárak összessége és hálózata, amelyek az Európai Unió tagországainak digitális formában tárolt kulturális örökségét tartalmazzák.

magyar

Hogyan változtatta meg az életemet a könyvtár? – szövegíró pályázat

Az Európai Kulturális Alapítvány (European Cultural Foundation) pályázatot hirdet Hogyan változtatta meg az életemet a könyvtár? (How a Library Changed My Life?) címmel. A pályázatra legfeljebb 3000 szavas, angol nyelvű esszéket, verseket, leveleket, novellákat és más kreatív formában írt alkotásokat várnak. A legjobb öt alkotás beküldője 500 eurós jutalmat kap, és pályaművük megjelenik a Europe Challenge kiadványában.

Beküldési határidő: 2024. május 20. 12:00

magyar

Oldalak


További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.