Könyvtári Intézet

magyar

Pályázati felhívás – „Könyvtár, ami összeköt”

Az Országgyűlés Elnöke 14. alkalommal hirdette meg a Könyvtár, ami összeköt  Kárpát-medencei fiatal magyar könyvtárosok együttműködése nevű ösztöndíjprogramot. Ennek  keretében 2024. szeptember 15. és 29. között nyolc határon túli és két magyarországi könyvtáros tölthet egyidejűleg két hetet az Országgyűlési Könyvtárban.

magyar

Megjelent a Háromká idei második száma

A megújult könyvtári magazin iránti nagy érdeklődésre való tekintettel lapunk mostantól kéthavonta jelenik meg.

A mostani számban a fókusz a minőségügyön van, továbbá nagyinterjúban szólal meg Kovácsné Koreny Ágnes, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár nemrég kinevezett főigazgatója és Tegdes Egyházi Dóra, a Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesületének elnöke. A lap számos további izgalmas témával várja az olvasókat!

Meghatározatlan

Kihirdették a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny nyerteseit

A nemzeti könyvtár adott otthont a 2023–2024-es tanévi országos verseny döntőjének 2024. április 22-én. A megjelenteket az OSZK részéről Gerencsér Judit általános főigazgató-helyettes köszöntötte. Az idei tanévben országosan 491 diák indult el a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Versenyen, közülük 80 iskola 181 diákja – az előző tanévhez képest nagyobb résztvevői létszám – jutott be az országos írásbeli fordulóba.

magyar

Oldalak


További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.