Könyvtári Intézet

magyar

Pénzügyi tendenciák a könyvtárakban

2023. november 28-án Havadi Gergő, a Könyvtári Intézet Kutatási és Elemző Osztályának vezetője is előadott a Valóságos könyvtár – könyvtári valóság című konferencián. A tanácskozást hatodik alkalommal szervezte meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának (ELTE BTK) Könyvtár- és Információtudományi Intézete (KITI), valamint Könyvtártudományi doktori programja a Magyar Tudományos Akadémia által indított Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében.

magyar

Elérhetővé váltak a 2022. évi, végleges országos könyvtári statisztikai adatok

Elérhetővé váltak a 2022. évi, végleges országos könyvtári statisztikai adatok az Országos Széchényi Könyvtár Könyvtári Intézetének honlapján. Az országos könyvtári statisztika harmonizált idősoros adatállománya 2015–2022 MS excel formátumban tölthető le az oldalról, amiben az adatok most már külön-külön munkalapon, évekre lebontva is elérhetők a könyvtárak részére.

magyar

Könyvtári adatvagyon és felhasználói tudatosság – gigantikus adatlopás a Torontói Közkönyvtárban egy zsarolószoftveres támadás során

A Torontói Közkönyvtár (Toronto Public Library) megerősítette, hogy 2023 októberében egyik adatszerverüket zsarolószoftver (ransomware) fertőzte meg, és a támadók ellopták az alkalmazottak, az olvasók, az önkéntesek és a támogatók 1998-tól tárolt személyes adatait. Az adatlopás a Torontói Közkönyvtár mellett a Torontói Közkönyvtár Alapítványt (Toronto Public Library Foundation) is érintette.

Meghatározatlan

Oldalak


További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.