A Könyvtári Intézet munkatársai a járványügyi helyzet miatt 2020. március 19-től az intézkedés visszavonásáig távmunkában végzik feladataikat.
Valamennyi online szolgáltatásunkkal a könyvtáros szakma rendelkezésére állunk, elektronikus úton és a közösségi oldalakon elérhetők vagyunk.

Hír

„KI 20-20” - A Könyvtári Intézet Oktatási és Humánerőforrás-fejlesztési Osztály által szervezett továbbképzések

A Könyvtári Intézet idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, 2000. március 24-én született meg az intézet alapításáról szóló jogszabály. Ez idő alatt számos képzést, programot szerveztünk, szolgáltatási kínálatunk folyamatosan megújult és intézetünk rendszeres résztvevője volt hazai és nemzetközi projekteknek.

Az elkövetkező időszakban a 20 olyan projektről fogunk számot adni videós és szöveges formában, amelyek alapvetően határozzák meg intézetünk arculatát.

A következőkben a Könyvtári Intézet Oktatási és Humánerőforrás-fejlesztési Osztálya továbbképzési tevékenységének bemutatása következik:

Keretek

Az Intézet Oktatási és Humánerőforrás-fejlesztési osztálya a közalkalmazotti vagy munkaviszony alapján, szakmai munkakörben, legalább 6 órában foglalkoztatott közép- és felsőfokú végzettségű könyvtáros szakemberek számára biztosít 30, 45, 60, 90 és 120 órás továbbképzéseket a 32/ 2017. (XII. 12.) EMMI rendelet alapján, a Könyvtári Akkreditációs Szakbizottságtól kapott engedélyek birtokában. A továbbképzési kínálat a Könyvtári Intézet honlapján a Képzések menüben található: https://ki.oszk.hu/kepzes/engedelyezett-tovabbkepzesek.

Kínálat

A jelenleg engedéllyel rendelkező továbbképzések között megtaláljuk a könyvtári vezetési és a könyvtári szakértői ismereteket, és működnek a biblioterápiával, az olvasásfejlesztéssel és az esélyegyenlőséggel foglalkozó tanfolyamaink. A könyvtárosok nyelvtudását angol szaknyelvi képzésünk erősíti. Az egyes könyvtári munkakörökhöz kapcsolódó képzéseink között szerepel a kínálatban tanfolyam a helyismereti könyvtárosoknak, a zenei könyvtárosoknak, a különböző szakterületek (irodalomtudomány, társadalomtudomány, műszaki és természettudományok, kutatástámogatás) tájékoztató könyvtárosainak és a gyerekkönyvtárosoknak. Ismeretek elsajátítását biztosítjuk a kiadványszerkesztés, az e-tananyag készítés, az online tanulás módszertana és a webarchiválás területén. Tanfolyamok készítik fel a könyvtárosokat digitális kompetenciáik fejlesztésére és egyéni teljesítményük mérésére, valamint a GDPR szabályok és a szerzői jogi előírások betartására. A könyvtárosság segítő szakma mivoltából következő képzésekkel is rendelkezésre állunk: konfliktuskezeléssel, coaching-gal és könyvtári partnerkapcsolatokkal foglalkozó tanfolyamaink igen népszerűek a jelentkezők körében. Legújabb képzéseink közül már engedéllyel rendelkezik a marketing és rendezvényszervezéssel foglalkozó tanfolyam, és előkészítettük a könyvtárhasználati tananyagok készítését bemutató, a Muzeális Könyvtári Dokumentumok Nyilvántartásának kezelését ismertető és a könyvtári makerspace tanfolyam képzési programját.

Vendégkönyv

Résztvevőink elégedettségét minden tanfolyam végén minőségbiztosítási kérdőívek kitöltetésével és az eredmények értékelésével mérjük. A kérdőíven a feleletválasztós kérdések mellett lehetőséget biztosítunk a szabad szöveges értékelésre is, ezek között gyakran szerepelnek olyan válaszok, amelyek arról tanúskodnak, hogy a képzés hasznos volt: „Számomra teljes volt a tananyag!”, „Hihetetlenül sokat kaptam!”, „Mentoroknak tekintem a tanfolyam oktatóit!”, „Szeretném, ha lenne ennek a tanfolyamnak folytatása!”

Share

Kapcsolat

1827 Budapest, Budavári Palota F-épület

Tel: +36 1 224-3788

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.