Hír

Tudás tárháza könyvtár a neved? A Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesületének 20 éves jubileumi konferenciája

2019. szeptember 25-27 között Érsekújváron tartotta megalakulásának 20 éves jubileumára rendezett konferenciáját a Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesülete.

A rendezvény a szlovákiai Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával valósult meg. A három napos programsorozat második napján került sor a szakmai programra, amelyben magyarországi és szlovákiai magyar előadók egyaránt helyet kaptak.

A Könyvtári Intézet részéről két előadás is elhangzott. Hangodi Ágnes a „Határon túli magyar könyvtárosok képzése a Magyar Könyvtárosok Kárpát-medencei hálózatának támogatásával” címmel a Könyvtári Intézet Oktatási és Humánerőforrás-fejlesztési osztályának környező országok magyarlakta vidékein végzett tevékenységét mutatta be. Kecskés Ildikó, a Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesületének elnöke hangsúlyozta, hogy sokat tesznek azért, hogy a Könyvtári Intézet képzései eljussanak a Felvidéken élő kollégákhoz is.
Tóth Máté „Olvasási és könyvtárhasználati szokások Magyarországon” című előadásában a Könyvtári Intézet és a Könyvtártudományi és Módszertani Központ olvasásról és könyvtárhasználatról gyűjtött adatait ismertette, és rövid áttekintést adott a lakosság olvasási szokásairól. A konferencia előadásai elérhetők az egyesület honlapján.

A szakmai program végén köszönő és elismerő oklevelek átadására került sor. A Könyvtári Intézet részéről köszönő oklevelet vehettek át – többek között – Bartos Éva és Fehér Miklós volt és jelenlegi igazgatók, valamint a jubileumi konferencia előadói.

A konferenciáról tudósítás olvasható a felvidek.ma portálon.

A Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesületének köszönjük a meleg fogadtatást, gratulálunk a jeles évfordulóhoz, és sikerekben gazdag további szakmai munkát kívánunk.

Share

További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.