Hír

Törvényjavaslat az 1997. évi CXL. törvény módosításáról

Benyújtásra került a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény módosításáról szóló T/8165. számú törvényjavaslat.

Az Országgyűlés önkormányzati és területfejlesztési bizottsága a kormánypárti képviselők szavazatával általános vitára alkalmasnak találta a múzeumok, a könyvtárak és a közművelődési intézmények fenntartását érintő törvény módosításáról szóló javaslatot (MTI).

Összesen 17,6 milliárd forintot szán a kormány 2013-ban a múzeumi, könyvtári és közművelődési feladatok finanszírozására, ebből jelentős összegek az átalakuló megyei kulturális intézményrendszernek jutnak - közölte L. Simon László kultúráért felelős államtitkár 2012. szeptember 17-én. A szakpolitikus az elmúlt hatvan év legnagyobb horderejű koncepcionális átalakításának nevezte a múzeumokról, könyvtárakról és a közművelődésről szóló törvénynek az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottsága előtt 2012. szeptember 17-én ismertetett módosítását. Mint közölte, a 2012 januárjáig megyei fenntartású múzeumok és könyvtárak többsége a települési önkormányzatok fenntartásába kerül, az állam pedig világosan differenciált elvek szerint járul hozzá az intézmények működtetéséhez. (MTI)





Share

További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.