Hír

Pályázat a nemzeti kulturális kincsek és a könyvtári tartalmak digitális megőrzésére

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot hirdet a Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégia végrehajtásához szükséges könyvtári digitalizálás támogatására.

A pályázat célja, hogy a könyvtárakban az állami forrásból támogatott digitalizálási tevékenység tervezett, szervezett és átláthatóbb legyen, valamint digitális formában hozzáférhetővé váljon a könyvtárak által gyűjtött és archivált magyar írott kulturális örökség.

Bővebb nformáció a kormányzati honlapon és az Országos Széchényi Könyvtár honlapján

Pályázati dokumentáció

A Digitális Nemzet Fejlesztési Program keretein belül elfogadott Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégia célja nemzeti kulturális kincseink és a közgyűjteményi tartalmak bemutatása és népszerűsítése, ezért a könyvtárakban lévő gyűjtemények digitalizálásának támogatására az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot hirdet 322 millió forint támogatási összeggel. A pályázat célja a különböző típusú könyvtárak digitalizálási tevékenységeinek megerősítése, a helytörténeti és unikális, valamint az oktatást támogató dokumentumok digitalizálásához szükséges erőforrások biztosítása a 2019-es évre.
 

Share

További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.