A Könyvtári Intézet munkatársai a járványügyi helyzet miatt 2020. március 19-től az intézkedés visszavonásáig távmunkában végzik feladataikat.
Valamennyi online szolgáltatásunkkal a könyvtáros szakma rendelkezésére állunk, elektronikus úton és a közösségi oldalakon elérhetők vagyunk.

Hír

Könyvtár, ami összeköt pályázat

Az Országgyűlés elnöke kilencedik alkalommal hirdeti meg a “Könyvtár, ami összeköt” – Kárpát-medencei fiatal magyar könyvtárosok együttműködése című ösztöndíjprogramot. A kezdeményezés célja a fiatal magyar könyvtárosok közös munkavégzésének, tapasztalatcseréjének, szakmai együttműködésének elősegítése, támogatása.

A pályázat beküldési határideje: 2019. június 29.

Részletes pályázati feltételek, egyéb tudnivalók

2019. szeptember 28. és október 26. között ismét nyolc határon túli és két magyarországi könyvtáros kap lehetőséget, hogy egy hónapot eltöltsön az Országgyűlési Könyvtárban, melynek részeként nemcsak intézményünk szakmai munkájával ismerkedhetnek meg közelebbről, hanem ellátogathatnak sok más hazai könyvtárba és közgyűjteménybe is, azaz betekintést nyerhetnek a teljes magyarországi könyvtári rendszer működésébe.

Akárcsak az elmúlt években, ezúttal is Horvátországból, Magyarországról, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából és Ukrajnából várjuk a kollégák jelentkezését.

 A könyvtári programmal egyidejűleg idén negyedik alkalommal kerül sor a Múzeum határok nélkül elnevezésű, fiatal hazai és határon túlról érkező múzeumi szakemberek számára kiírt ösztöndíjprogramra is, melynek tíz nyertese az Országgyűlési Múzeum vendégeként ismerkedhet meg mélyebben a magyarországi múzeumi, közgyűjteményi rendszer sajátosságaival, miközben szorosabbra fűzheti személyes és szakmai kapcsolatait a kollégákkal.

 

Share

Kapcsolat

1827 Budapest, Budavári Palota F-épület

Tel: +36 1 224-3788

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.