Hír

Ízelítő a 3K 2014. júniusi számának tartalmából

Könyvtárpolitika
Kenyéri Katalin: Új könyvtári feladatok a jogszabályok rendelkezései szerint

Műhelykérdések
Tomasovszki Anita: „Közel az olvasóhoz és a művelődő közösségekhez”

Gaálné Kalydy Dóra: Angol szaknyelvi képzés gyakorló könyvtárosoknak a Könyvtári Intézetben

Konferenciák
Fabó Edit: Londoni konferencián ismertetett magyar sajtóforrások

Napló
Lukáts János: A nemzetiségi irodalmak és a magyar irodalom külkapcsolatai

História
Mátyás Melinda – Szluka Péter – Vasas Lívia: Az idézés kezdete és formai jellegzetességeinek változása a legkorábbi orvosi folyóiratok tükrében

Ásványi Ilona: „… a rostavizsgán a könyvtáros, mint ’alak’, siralmasan megbukott…”

Könyv
Dippold Péter: E-könyvészet. A digitális könyvkultúra alapvonásai

Ízelítő a lapszámból

„Az új szabályozás célja: megvalósítani azt a szakmai igényt, hogy a nyilvános könyvtárak jegyzékén csak azok a könyvtárak szerepeljenek, amelyek teljesítik a nyilvános könyvtár alapkövetelményeit és megvalósítják alapfeladatait. A könyvtárhasználó, az olvasó számára azt üzeni majd a nyilvános könyvtárak jegyzéke, hogy ezekbe a könyvtárakba azért érdemes bemenni, mert a törvényben előírtakat minőségi követelményként biztosan teljesítik.” (Kenyéri Katalin)

„A projekt fő célja, hogy a nagyvárosban fellépő elidegenedés ellen hasson. Az embereket segítse a közösségi, kulturálódási szokásaik megélésében, a friss, hasznos információkhoz jutásban, az önképzésben, a szabadidő hasznos eltöltésében. Ehhez színteret és szolgáltatásokat nyújtson. A program fontos eleme, hogy nem klasszikus fiókkönyvtárakat hoz létre, hanem helyi szinten már létező intézményekbe, közösségekbe integrálja a könyvtári és közművelődési szolgáltatásokat.” (Tomasovszki Anita)

„A Könyvtári Intézet által indított képzés fő célja az volt, hogy fejlessze a legalább középfokú angol nyelvtudással rendelkező kollégák kommunikációs készségét, segítsen a már megszerzett ismeretek felfrissítésében, a könyvtári szakzsargonban használatos kifejezések bevésésében.” (Gaálné Kalydy Dóra)





Share

További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.