Hír

A védelmi intézkedések szigorításáról szóló jogszabály hatása a könyvtári szolgáltatásokra

A Magyar Közlöny 2021. évi 36. számában, 2021. március 5-én megjelent a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021 (III.5.) Korm. rendelet, amely a veszélyhelyzet következő heteire vonatkozóan állapít meg a hatályban lévő rendelkezéseket kiegészítő további részletszabályokat. Az alábbiakban Szóllás Péter főosztályvezető (EMMI Könyvtári és Levéltári Főosztály) tájékoztatását közöljük a kormányrendelet könyvtári szolgáltatásokat érintő vonatkozásairól.
„A kormányrendelet egészségünk megóvása érdekében főképp a maszkviseléssel, az üzletek és szolgáltatások működésével, az oktatással, a közigazgatás működésével, az otthoni munkavégzéssel kapcsolatban tartalmaz rendelkezéseket. A könyvtári és levéltári szolgáltatásokra vonatkozóan a Korm. rendelet 6.§-a fogalmaz meg egyértelmű rendelkezéseket, amely szerint a személyes megjelenést igénylő szolgáltatás céljára szolgáló helyiség vagy helyszín köteles zárva tartani. Ezen rendelkezés értelmében a könyvtár és levéltár által személyes megjelenést igénylő szolgáltatást nyújtani nem lehet. A Korm. rendelet 14. §-a szerint ezen rendelkezések 2021. március 22-ig alkalmazandók, ebben az időszakban tehát kizárólag online szolgáltatás nyújtható.
Egyúttal kérem az intézménynek további együttműködését és kitartását annak érdekében, hogy megfékezzük a járvány harmadik hullámát.”


 

Share

További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.