Hír

A KSZR munkabizottság újabb üléséről

2012. szeptember 13-án a KSZR Munkabizottság újabb ülést tartott az EMMI-ben. A bizottság tagjai a KSZR-ről készülő jogszabállyal kapcsolatos elvi szempontokról tartottak egyeztetést:

  • A kistérségi ellátás továbbra is állami feladat – az ellátás végrehajtását a megyei könyvtárakon keresztül célszerű megszervezni;
  • a feladatellátásba bevonhatóak a városi könyvtárak is.

Megállapodtak arról, hogy a KSZR működésével kapcsolatos elvárásokat rendeletben kell közzétenni. Ez tartalmazza majd azokat az előírásokat, irányelveket, amelyek mentén a jövőben a rendszer zavartalan működése biztosítható. A bizottság a jogszabály kidolgozásához az IKSZ városi tagozatának képviselőjét is felkéri.

2012. szeptember 5-én a KSZR Munkabizottság ülést tartott az EMMI-ben. A bizottság tagjai megvitatták a KSZR-ről készülő jogszabály, valamint a támogatás igénylésének elveit. A megbeszélés során figyelembe vették a KATALIST-en elhangzott hozzászólásokat is.

A bizottság megerősítette, hogy az ellátást nem megszüntetni, hanem szakmailag új alapokra helyezve megerősíteni szükséges, az eddigi könyvtárhasználati eredmények megtartása rendkívül fontos. A tervezett jogszabály nem zárja ki annak lehetőségét, hogy az ellátásba a megyei hatókörű könyvtár más városokat is bevonjon. Ennek megszervezése az adott megyei ellátást szervező könyvtár feladata és kötelessége lesz.





Share

További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.