Hír

Először jelenik meg önállóan az éves könyvtörténeti bibliográfia

Első alkalommal jelenik meg önállóan, online formában a Könyvtörténeti bibliográfia, amely szabadon hozzáférhető az OSZK Könyvtári Intézetének honlapján.

A kiadvány közvetlen elődje a Magyar Könyvszemlében 1977 óta A magyar nyomda-, könyv-, sajtó- és könyvtártörténeti szakirodalom címmel évente megjelenő szakbibliográfia. Szerkesztői a kezdetektől neves könyvtörténészek voltak, többségük az OSZK munkatársa.

2007-től a gyűjtési és szerkesztési munka ugyancsak szakavatott kezekbe, a Könyvtártudományi Szakkönyvtárba került. A Magyar Könyvszemle részeként utoljára a 2019-es év anyaga jelent meg 2021-ben. 

A 2020-as év termésével most online bibliográfiaként találkozhatunk, címe: Könyvtörténeti bibliográfia. A magyar nyomda-, könyv-, sajtó- és könyvtártörténeti szakirodalom 2020-ban.

A bibliográfiát Borvölgyi Györgyi, a Könyvtártudományi Szakkönyvtár munkatársa szerkesztette, Honffyné Felhő Ágnes, a szakkönyvtár nyugalmazott munkatársa közreműködésével.

A régi-új bibliográfia használatát jól bevált hagyományos eszközök, betűrendes mutató és tárgyszómutató segítik – s ahol erre lehetőség volt –, a teljes szövegekhez vezető linkek könnyítik meg a tájékozódást.  

Szeretettel ajánljuk figyelmükbe, forgassák haszonnal! 

Share

További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.