Hír

Elindult a regisztráció a Magyar Könyvtárosok IX. Világtalálkozójára

A hazai könyvtárosszakma 1980 óta rendszeresen megrendezi a külföldön élő magyar könyvtárosok szakmai világtalálkozóját, amelyre eddig nyolc alkalommal – 1980-ban, 1985-ben, 1992-ben, 1996-ban, 2000-ben, 2004-ben, 2013-ban és 2018-ban – került sor.

A hagyományt megőrizve a Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központ Országos Széchényi Könyvtár (MNMKK OSZK) és a rendezésből harmadszor részt vállaló Országgyűlési Könyvtár (OGYK) 2024-ben is megszervezi a világtalálkozót.

 

Az eseményt 2024. november 21–22-én,
két helyszínen tartjuk meg:
az első napon az Országházban,
a másodikon pedig a nemzeti könyvtárban zajlanak a programok.

A részvétel mindenki számára ingyenes,
azonban előzetes regisztrációhoz kötött.

 

A konferencia idei témája: Digitális hídépítés: közös örökségünk megőrzése és továbbadása. Az első napon a Kárpát-medencei magyar könyvkulturális örökség megőrzéséről hallhatunk előadásokat. A konferencia második napján kiemelt jelentőségű hazai intézmények könyvtáros szakemberei és nyugat-európai, illetve amerikai magyar könyvtárosok tartanak előadásokat.

 

A rendezvényre érkezők csak személyazonosításra alkalmas, érvényes okmánnyal (személyi igazolvány, útlevél stb.) léphetnek be az Országház épületébe; a dokumentum azonosítószámát már a regisztrációkor meg kell adni. Az Országházba való belépés kizárólag azoknak engedélyezett, akik szerepelnek a hivatalos jelentkezési listán, ezért kérjük, ügyeljenek a pontos regisztrációra.

 

Amennyiben kérdésük merül fel vagy segítségre van szükségük a regisztrációval vagy a szállásfoglalással kapcsolatban, forduljanak hozzánk bizalommal a vilagtalalkozo@oszk.hu e-mail-címen!

Share

További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.