Kutatási és Szervezetfejlesztési Osztály

magyar

A statisztikai évad kezdete és a jövő évi megújult adatlap

Az Országos Statisztikai Adatfelvételi Program a 388/2017. (XII. 13.) Kormányrendelet alapján a könyvtárakat statisztikai adatszolgáltatásra kötelezi.

Az adatrögzítési felület 2019. január 9-től érhető el. A könyvtáraknak a tavaly megújult Kulturális Statisztikai Rendszerben kell rögzíteniük adataikat az alábbi helyen:

https://kultstat.oszk.hu

magyar

Húzzuk be a fake-et! - Könyvtárak az álhírek ellen című K2 szakmai nap összefoglalója

Az érdeklődők 2019. december 3-án vehettek részt a Könyvtári Intézet által immár 10. éve megrendezett rendezvénysorozat 2019/2020-as évadának második napján. A program központi témája az álhírek és a könyvtárak álhírek elleni lehetséges eszközeinek feltérképezése volt.

magyar

ALMPUB zárókonferencia

2020. január 20-án a norvégiai Oslóban került megrendezésre a 2016-2019 között lezajlott ALMPUB projekt (The ALM Field Digitalization and the Public Sphere –  Könyvtári, levéltári és múzeumi szektor, digitalizálás és a nyilvános szféra) zárókonferenciája a  Norvég Nemzeti Könyvtárban. A projekt európai összehasonlításban vizsgálta a könyvtárak, levéltárak és múzeumok mint nyilvános intézmények szerepét a társadalomban.

Meghatározatlan

Oldalak


Kapcsolat

1827 Budapest, Budavári Palota F-épület

Tel: +36 1 224-3788

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.