Kutatási és Elemző Osztály

magyar

Felhasználói élmény a digitális könyvtári térben – K2 szakmai sorozat online – beszámoló és előadások

2021. június 17-én került megrendezésre a Könyvtári Intézet Kutatási és Elemző Osztályának szervezésében a K2 2020/2021-es évadának második alkalma, amelynek címe Felhasználói élmény a digitális könyvtári térben volt. Nagy örömünkre szolgál, hogy nagy érdeklődés övezte a szakmai programot, hiszen több mint 100 fő vett részt rajta. A szakmai nap prezentációi és az előadásokról készült videófelvételek, továbbá a workshop során alkalmazott használhatósági elemzés szempontsora az alábbiakban megtalálhatók.

Meghatározatlan

A pandémia után is velünk maradó új típusú könyvtári szolgáltatások – az Országos Széchényi Könyvtár legfrissebb felmérése a hazai könyvtárak újranyitási terveiről

A Könyvtári Intézet 2021. május 17. és 25. között szondázta a hazai könyvtáraknak a járványhelyzet csillapodását követő újranyitási terveit, miután a Kormány rendelete értelmében a négymilliomodik oltás beadását követő naptól a 2020 novemberében átmenetileg bezárt könyvtárak is megnyithattak, és a koronavírus ellen védett, valamint a 18 év alatti személyek számára újra látogathatóvá váltak. A közel négyezer könyvtár több mint 3500 vezetője közül 988 válaszolt az online adatlap kérdéseire. A felmérés főbb eredményeit az alábbiakban foglalhatjuk össze.

magyar

Felhasználói élmény a digitális könyvtári térben – K2 továbbképzési sorozat online

A Könyvtári Intézet 2020/2021-es K2 online évad második, június 17-ei szakmai napjának középpontjában a könyvtári (elsősorban digitális) szolgáltatások felhasználói élménye (UX – User Experience) áll.

Meghatározatlan

Oldalak


Kapcsolat

1827 Budapest, Budavári Palota F-épület

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.