Hír

XVI. Nemzetközi felolvasómaraton

2024. március 5-én Lázár Ervin (1936–2006) műveit olvassák fel a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár szervezésében, Hargita megye támogatásával megrendezésre kerülő XVI. Nemzetközi felolvasómaratonon. A központi helyszín a Kájoni János Megyei Könyvtár idéntől Cseke Gábor nevét viselő előadóterme, a felolvasáshoz országhatárainkon innen és túl szabadon lehet csatlakozni. A helyszín szabadon választható: iskolák osztálya, díszterme, tornaterme, könyvtár, kávézó, kulturális intézmény, otthon, online tér stb. A már jól bevált könyvjelzőket idén is elektronikus formában küldik el a szervezők a felolvasók részére.

A maratonra a bejelentkezés 2024. február 29-ig online módon történik. Az esemény számára a könyvtár Facebook-oldalt működtet, ahová a szervezők várják a Lázár Ervinről szóló érdekességeket, nehezebben hozzáférhető szövegeket, fotókat stb.

A kezdeményezés tizenhat éve indult térben és időben, évről évre egyre többen szereztek tudomást róla és kapcsolódtak be a közös olvasásba. A maratoni felolvasás célja – a szervezők szerint – ráirányítani a figyelmet, érdeklődést a magyar irodalom egy-egy kiemelkedő személyiségére, életművére, azokra az emberi, erkölcsi, művészi értékekre, amelyek ma is aktuálisak, felfedezni benne mindazt, amit magunkénak érzünk, mert klasszikusokat olvasni fontos, jó, együtt olvasni még jobb.

A 2009-ben elindított maratonon a korábbi években megszólaltatott szerzők: Benedek Elek, Orbán Balázs, Jókai Mór, Arany János, Gárdonyi Géza, Móricz Zsigmond, Kányádi Sándor, Tamási Áron, Szabó Magda, Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, József Attila, Pilinszky János, Nemes Nagy Ágnes, Babits Mihály.

Forrás: ReMeK-e-hírlevél, 2024. feburár.

Share

További oldalak

 

Kapcsolat

Cím: 1016 Budapest, Szent György tér 4-6. (Budavári Palota F épület)
Postacím: 1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3725

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.