Hír

Wifi hot spot támogatás könyvtárak és iskolák számára

Az Amerikai Könyvtáros Egyesület közleményben fejezte ki egyetértését a Szövetségi Távközlési Bizottság (Federal Communications Commission – FCC) tervezetével kapcsolatban, mely a hot spot kölcsönzésére vonatkozó szabályozást tartalmazza.
Azért volt szükség a tervezet benyújtására, mert véget ért a The Affordable Connectivity Program, amely korábban megfizethető hozzáférést nyújtott a nagy sebességű internethez.
A kölcsönzés a tervezet szerint az E-Rate program részeként valósul meg, ennek keretében támogatást/kedvezményeket nyújtanak majd többek között az általános és a középiskolák, valamint a nyilvános könyvtárak számára.  
 
A Public Library Association felméréséből kiderült, hogy a nyilvános könyvtárak közel 46,9 százaléka jelenleg is biztosít hot spotokat kölcsönzés céljából.
Ezeknek az eszközöknek a biztosítása hozzájárul a digitális szakadék csökkentéséhez és a felhasználók wifihez történő hozzáféréséhez a könyvtár épületein kívül.
Az eszközök segítséget nyújtanak az iskolákban a feladatok elvégzéséhez, az online tanuláshoz, a munkanélküliek számára az álláskereséshez, a családoknak pedig szociális kapcsolataik fenntartásához.  
 
A tervezet elfogadásával az E-Rate program által nyújtott támogatási összeget a könyvtárak és az iskolák egyaránt a wifi hot spotok kölcsönzésére használnák fel.  
 
További információ az alábbi honlapon található: https://www.ala.org/advocacy/learn-without-limits
 
Share

További oldalak

 

Kapcsolat

Cím: 1016 Budapest, Szent György tér 4-6. (Budavári Palota F épület)
Postacím: 1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3725

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.