Hír

Már rendelkezésre állnak az IFLA Trend Report 2024-hez kötődő felmérés eredményei

Az IFLA Trend Report központi küldetése, hogy támogassa a könyvtárakat, könyvtári dolgozókat, valamint egyesületeiket abban, hogy tájékozottan, strukturáltan és magabiztosan közelítsék meg a jövőt.
Nem egy konkrét jövőkép meghatározásáról szól, hanem arról, hogy megvizsgáljuk az előttünk álló különböző jövőket és azt, hogy hogyan tudunk alkalmazkodni hozzájuk.
A 2024-es Trend Report Literature Review után az IFLA augusztus 9. és 29. között felmérést végzett, hogy összegyűjtse az azonosított trendek hatásainak, valamint a köztük lévő összefüggéseknek a nézőpontjait.
Ennek a felmérésnek az eredményei már rendelkezésre állnak.
Az eredményül kapott elemzés kiemeli a közösségre való nagyobb összpontosítás irányába mutató trendeket, valamint a tudás gyakorlatba ültetésére és frissítésére irányuló lépéseket.
Megjegyzi, hogy a könyvtárak iránti kereslet várhatóan növekedni fog, különösen a készségfejlesztés iránti növekvő igények és a digitális méltányossággal kapcsolatos aggodalmak miatt.
A felmérésben részt vevők közül arra kevesen számítanak, hogy a környezettudományi trendek hasznosak a könyvtárak vagy a társadalom számára, de úgy érzékelik, hogy ezeknek ugyanakkor van hatásuk a könyvtári szolgáltatások iránti igény növekedésében.
A tanulmány régiónként, tapasztalat és könyvtártípus szerint is tartalmaz információkat és támogatja a Trend Report vezető szerzőit abban, hogy munkájukat mihamarabb befejezzék.
 
Kép forrása a dokumentum.
Share

További oldalak

 

Kapcsolat

Cím: 1016 Budapest, Szent György tér 4-6. (Budavári Palota F épület)
Postacím: 1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3725

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.