Hír

A könyvtárosok jólléte a témája a Szerb Könyvtáros Egyesület decemberi nemzetközi konferenciájának

A Szerb Könyvtáros Egyesület (Serbian Library Association – SLA) közzétette első felhívását 2024 decemberére tervezett éves konferenciája kapcsán. A nemzetközi konferencia témája a könyvtárosok munkakörnyezetének tanulmányozása. Átfogó megközelítésben a könyvtárosok fizikai környezete ugyanúgy ide tartozik, mint a szervezeti kultúra minden olyan eleme, amely pozitívan vagy negatívan befolyásolja a munkahelyi közérzetet, jóllétet.

A konferencia célja a könyvtári és információs szakemberek, valamint a kulturális élet más szakértőinek ösztönzése a kutatásra a könyvtári szervezeti kultúra fejlesztési modelljeinek terén, a munkakörnyezet jólléti kultúrájának elősegítése és a vezetők serkentése a szervezeti kultúra ilyen irányú alakítására, fejlesztésére és ápolására, valamint olyan irányelvek és jógyakorlatok kidolgozására, melyek a könyvtárosok számára egészségük és munkahelyi jóllétük megőrzéséhez hozzájáruló döntéseket tesznek lehetővé.

A szervezők várják az elméleti írásokat, gyakorlati információkat és tapasztalatokat csakúgy, mint az olyan sikeres projektek ismertetését, melyek kedvező hatással jártak a munkahelyi környezet átalakulására.

Az előadásokra különböző altémákban számítanak, mint például a könyvtáros fizikai környezete; a pszichológiai szempontból biztonságos környezet; a munkaterhelés és a munkafeladatok alakítása; az elismerés; a munka és a magánélet közti egyensúly; a kommunikáció és átláthatóság; a vezetői szerep a könyvtárban, egyenlőség – befogadás – hozzáférhetőség; a szervezeti kultúra a könyvtárakban; a munkatársak elköteleződésének ösztönzése; a munkakörnyezet változásaihoz való alkalmazkodás. A szervezők ezeken felül is számítanak az előadók kreativitására a konferencia témájához illő témák megtalálásában.

Az első fontos határidő 2024. szeptember 10. – az előadások benyújtása eddig lehetséges.

A formai követelmények, egyéb feltételek és információk az alábbi linken találhatók: https://bds.rs/2024/05/prvi-poziv-za-radove-i-ucesce-na-21-konferenciji-bibliotekarskog-drustva-srbije/

Share

További oldalak

 

Kapcsolat

Cím: 1016 Budapest, Szent György tér 4-6. (Budavári Palota F épület)
Postacím: 1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3725

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.