Hír

A Könyvtári Intézet és a KSZK munkájáról tartottak egyetemistáknak szóló előadásokat munkatársaink

Április 13-án elsőéves informatikus könyvtáros hallgatók látogattak a Könyvtártudományi Szakkönyvtár olvasótermébe. A Debreceni Egyetem diákjainak Horváth Adrienn és Fazokas Eszter tartott vetítéssel egybekötött előadásokat.

Horváth Adrienn a Könyvtári Intézetben folyó munkáról beszélt, részletesen bemutatta az oktatási és kutatási osztályok tevékenységét, ismertette az intézet feladatait és szolgáltatásait. Külön kitért a Nyilvános Könyvtárak Jegyzékének változásaira, bemutatta a Magyarországi Könyvtárak Adatbázisát, valamint rámutatott az intézet által kidolgozott Könyvtárak Minőségi Működésének Értékelési Rendszere, vagyis a KMÉR jelentőségére és a benne rejlő lehetőségekre.
 
Fazokas Eszter könyvtárvezető a Könyvtártudományi Szakkönyvtár szerepéről tartott informatív előadásában a hagyományos könyvtári szolgáltatásokon túl a könyvtár munkatársai által szerkesztett Könyvtári Figyelő című szaklapról és az itt készülő szakbibliográfiákról beszélt. Mindezek mellett kiemelte a HUMANUS adatbázis szakterületi fontosságát, ugyanis a benne található – szintén a könyvtár munkatársaihoz köthető - könyvtári vonatkozású referátumok ismerete nagy mértékben segítheti a hallgatók felkészültségét, mivel komoly nemzetközi áttekintést ad a könyvtárak helyzetéről, a velük kapcsolatban megfogalmazódó új feladatokról, a szakembereket legjobban foglalkoztató kurrens könyvtárszakmai kérdésekről.
Share

További oldalak

 

Kapcsolat

Cím: 1016 Budapest, Szent György tér 4-6. (Budavári Palota F épület)
Postacím: 1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3725

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.