Hír

Idén is lesz Digitális Történetmesélő Fesztivál az Europeana szervezésében

Az Europeana, mint minden évben, így idén is megrendezi a Digitális Történetmesélők Fesztiválja (Digital Storytelling Festival) nevű rendezvényét. Az Europeana kulturális örökséggel foglalkozó szakembereket, oktatókat és diákokat vár résztvevőként a rendezvényre. A program részeként a szervezők online kreatív rezidenciaprogramot is szerveznek az érdeklődők számára. A történetek – amelyek témája ezúttal az „utazás” lesz – a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan nemcsak írott, szöveges formában kerülhetnek kidolgozásra, de közösségi médiatartalom és animáció formájában is, illetve az idei év újdonsága, hogy kollázsok és háromdimenziós alkotások készítésére is van lehetőség. A megkötések között szerepel, hogy az alkotások elkészítéséhez kizárólag olyan anyagok használhatók fel, amelyek az Europeana adatbázisából származnak, illetve amelyek szabad licenccel rendelkeznek. A május elejétől július közepéig tartó program mentorai közt szerepel többek között Cosmina Berta, a Német Digitális Könyvtár (Deutsche Digitale Bibliothek) munkatársa (mint a kollázscsoport mentora), Beth Daley, az Europeana Alapítvány munkatársa (kreatívírás-mentor), Carola Carlino digitálismédia-szakértő, Marianna Marcucci digitálismédia-kurátor (a közösségimédia-csoportok mentorai), Nick Cave kreatívszakértő és Matevž Straus (3D-mentor). A fesztivált május 21. és 22. között, a kapcsolódó rezidenciaprogramot pedig május 7. és június közepe között rendezik meg. Jelentkezni a rezidenciaprogramra –  egy online jelentkezési lap kitöltésével – 2024. március 31-ig lehet.

A rezidenciaprogram jelentkezési űrlapja a következő linken érhető el: https://survey.zohopublic.eu/zs/bwBuhv

A kétnapos konferenciára jelentkezni az alábbi linken lehet: https://pretix.eu/Europeana-Foundation/DSF2024/?fbclid=IwAR1E0WaHpUKXHAYTA-EHw_g__Cb7kDSeGxnWIMPCmECfA4e8yQ9dMW6lPRU

Forrás: https://pro.europeana.eu/page/digital-storytelling-festival Digital Storytelling Festival. europeana pro. Hozzáférés ideje: 2024. március 20.

Share

További oldalak

 

Kapcsolat

Cím: 1016 Budapest, Szent György tér 4-6. (Budavári Palota F épület)
Postacím: 1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3725

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.