Hír

Fókuszban a használat – publikálásra szóló felhívás

Az Eril-l levelezőlista az elektronikus információforrásokkal foglalkozó könyvtárosok nemzetközi levelezőlistája. Technikai segítségnyújtástól kezdve programajánlókig mindenféle hasznos információt találhatnak itt a listára feliratkozott könyvtárosok, és persze vitafórumként is funkcionál. A listára nemrég a Journal of Electronic Resources Librarianship 37:1 kötetéhez érkezett publikálásra felhívás, az E-Resources Reviews rovatba.

A Journal of Electronis Resources Librarianship a Routledge könyvtártudományi szakfolyóirata. 2023-ra a könyvtár- és információtudomány szakterületen Q2 SJR besorolással rendelkezik. A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) nyilvános felületén fellelhető információk alapján az MTMT-ben nyilvántartott magyarországi szerző még nem publikált a folyóiratba, de három hivatkozás már született a folyóirat cikkeiben MTMT-es szerzők cikkeire.

A 37:1-es szám a használati statisztikákra és elemzésekre összpontosít. Az elektronikus forrásokkal dolgozó könyvtárosok egyaránt kezelnek szabványos Counter és más jellegű statisztikákat is. A folyóirat következő számába olyan cikkeket várnak, amelyekben a könyvtárosok megosztják, hogyan használják a különböző informatikai eszközöket, platformokat a munka megkönnyítésére, hatékonyabbá tételére a használati statisztikák összegyűjtése és feldolgozása terén. Ezek lehetnek olyan platformok, mint az Alma Analytics, a Celus, a LibInsight, vagy olyan nem elsősorban könyvtári alkalmazásokra szakosodott adatvizualizációs eszközök, mint például a Tableau és a PowerBI.

A jógyakorlatokról szóló cikkeket november 15-ig várják. Jelezni a cikkbeküldési szándékot az alábbi űrlapon lehet: https://forms.gle/Ge7wT6PTibdAVzjNA

Share

További oldalak

 

Kapcsolat

Cím: 1016 Budapest, Szent György tér 4-6. (Budavári Palota F épület)
Postacím: 1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3725

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.