Hír

Early European Books Online és Academic Video Online próbahozzáférés a KSZK-ban!

Május 5-éig tartó próbahozzáférést kapott az OSZK és vele együtt a Könyvtártudományi Szakkönyvtár az Early European Books Online és az Academic Video Online adatbázisokhoz.

Early European Books Online

50 ezer régi könyv, 12 gyűjteménybe rendezve. Több millió oldal a nyomtatás felfedezésétől 1700-ig. A digitalizált művek az alábbi könyvtárak gyűjteményeiből kerültek az adatbázisba: The Royal Library – Det Kongelige Bibliotek (Copenhagen, Denmark), National Central Library in Florence – Biblioteca Nazionale Centrale di Firenze (Florence, Italy), The National Library – Koninklijke Bibliotheek (The Hague, The Netherlands), Wellcome Library (London, UK), National Library of France - Bibliothèque nationale de France (Paris, France).

Az adatbázis keresőfelülete angol, dán, francia, olasz és holland nyelven is használható.

Academic Video Online (AVON)

Az AVON egy multidiszciplináris multimédiás gyűjtemény, amely a történelem, társadalomtudományok, antropológia, üzlet, orvostudomány és ápolás, pszichológia, előadő-művészetek, iparművészet, zene, pedagógia, vallás, irodalom és egyéb témakörökben tartalmaz videókat. A videók instrukciós, demonstrációs, tréning anyagok, esettanulmányok valamint tudományos és művészeti előadások. Hosszúságuk változó, egészen rövid, néhány perces videók és többórás filmek is megtekinthetők az adatbázisban. Bejelentkezést követően lehetőség van a kiválasztott videók szerkesztésére, klipek és lejátszási listák készítésére.

A platform magyarul és számos más nyelven is elérhető.

Az adatbázisról az alábbi oldalon tudhatnak meg többet:

https://proquest.libguides.com/ld.php?content_id=40691085

Az adatbázis használatához segítséget nyújthatnak az alábbi tutorial videók:

https://www.youtube.com/watch?v=6PfFIgjWRvQ&list=PLg5n78WMYe9uEc1X3LgrlTdUl_40Ho382

 

 (Az Országos Széchényi Könyvtár előfizetett adatbázisairól és az aktuális próbahozzáférésekről bővebb információ az alábbi oldalon található: www.oszk.hu/kulso_adatbazisok)

CsatolmányMéret
Kép ikon early.jpg157.97 KB
Kép ikon avon.jpg130.46 KB
Share

További oldalak

 

Kapcsolat

Cím: 1016 Budapest, Szent György tér 4-6. (Budavári Palota F épület)
Postacím: 1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3725

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.