Hírek

Interjú Kokas Károllyal
2024. szeptember 09. - 13:45

Kokas Károllyal készített interjút nemrégiben a Computer Trends magazin Az Internet prófétája címmel. A mélyinterjúból megismerhetjük Kokas Károly eredeti szakmáját, indíttatását, azt, hogy hogyan vált történészből könyvtári informatikus szakemberré. Melyek voltak pályája mérföldkövei, és milyen lehetőséget lát az új technológiák könyvtári alkalmazásában, hasznosításában?

 
Az interjú az alábbi linken olvasható: https://www.yumpu.com/hu/...
A mesterséges intelligencia és az információs biztonság a 2024-es MEXINFO-n
2024. szeptember 06. - 15:37
2024. augusztus 8-án rendezték meg Mexikóvárosban a MEXINFO című nemzetközi szemináriumot, melynek középpontjában a mesterséges intelligencia és az információbiztonság közötti összefüggések feltérképezése állt annak érdekében, hogy mindez elősegítse a kommunikációt a terület előnyeiről, kihívásairól és etikai szempontjairól.
A témákkal két IFLA-csoport: az Advisory Committee on Freedom of Access to Information and Freedom of Expression (FAIFE) és az Artificial Intelligence Special Interest Group...
Közzétette a pályázati felhívást a 2025-ös konferenciára az Amerikai Könyvtáros Egyesület
2024. szeptember 04. - 12:18
Az Amerikai Könyvtáros Egyesület 2025. június 26. és 30. közöttre meghirdette éves konferenciáját, melyre képzési program- és poszterelőadások megtartására vonatkozó javaslatokat várnak a konferencia szervezői.
Az évente megrendezésre kerülő szakmai rendezvény középpontjában a könyvtárakat és a felhasználókat érintő kérdések, jógyakorlatok, stratégiai kezdeményezések és aktuális kutatások állnak.
A konferencián megvitatásra kerülnek a könyvtári...
Megnyílt a regisztráció az IFLA Parlamenti Könyvtári és Kutatási Szolgáltatások Szekciójának konferenciájára
2024. szeptember 02. - 14:05
2024. október 17. és 18. között rendezik meg Madridban az IFLA Parlamenti Könyvtári és Kutatási Szolgáltatások szekciójának konferenciáját.
 
A konferencia középpontjában a kollektív szaktudás felhasználása, az innováció és a hatékonyság áll.
A résztvevőknek lehetősége nyílik jógyakorlatokkal, ötletekkel és új megoldásokkal ismerkedni, illetve olyan kihívásokról tanácskozni, melyek a parlamenti könyvtárakban előfordulhatnak....

Oldalak


 
 

Kapcsolat

Cím: 1016 Budapest, Szent György tér 4-6. (Budavári Palota F épület)
Postacím: 1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3725

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.