Hírek

A kultúra integrálása az ENSZ Összefogás a jövőért című stratégiai dokumentumában
2024. június 26. - 09:17

Az Összefogás a jövőért (Pact for the Future) című stratégiai dokumentumot az ENSZ a tagállamokkal és az érdekelt felekkel közösen együttműködve dolgozza ki. A stratégia célja az, hogy megoldásokat kínáljanak a jövőben esetlegesen felmerülő globális kihívások kezelésére. A dokumentumot várhatóan a 2024. szeptember 23–24-én megrendezésre kerülő ENSZ-csúcstalálkozón fogják megvitatni és jóváhagyni. A dokumentum korábbi, „nulladik tervezetverziója” csak érintőlegesen említette a kultúrát, az újabb változatban viszont a más szervezetek mellett az IFLA részvételével zajló Culture2030Goal...

Fókuszban a használat – publikálásra szóló felhívás
2024. június 25. - 10:46

Az Eril-l levelezőlista az elektronikus információforrásokkal foglalkozó könyvtárosok nemzetközi levelezőlistája. Technikai segítségnyújtástól kezdve programajánlókig mindenféle hasznos információt találhatnak itt a listára feliratkozott könyvtárosok, és persze vitafórumként is funkcionál. A listára nemrég a Journal of Electronic Resources Librarianship 37:1 kötetéhez érkezett publikálásra felhívás, az E-Resources Reviews rovatba.

A Journal of Electronis Resources Librarianship a Routledge könyvtártudományi szakfolyóirata. 2023-...

A sarkvidék könyvtárosainak konferenciája
2024. június 24. - 13:15

Idén 29. alkalommal rendezték meg a sarkvidéki könyvtárosok éves konferenciáját, 29th Polar Libraries Colloquy címmel a norvég Tromsø városában, június 9–14. között.

A Polar Libraries Colloquy egy olyan nemzetközi fórum, ahol a könyvtárosok és más kutatók, akik az északi-sarkvidéki és antarktiszi régiókkal kapcsolatos információk gyűjtésével, megőrzésével és terjesztésével foglalkoznak, megvitathatják a kölcsönös érdeklődésre számot tartó kérdéseket. A konferencián folyó tapasztalatcsere előmozdítja a gyűjtemények és szolgáltatások javítását.

A 29. Polar Libraries Colloquy...

A könyvtárak megváltoztatják az életet: a közös történetmesélés elősegíti a gyermekkönyvek kölcsönzését
2024. június 21. - 09:53

A staffordshire-i Newcastle under Lyme könyvtár a New Vic színházzal közösen elindította a Fedezz fel egy történetet című rendezvénysorozatot, amely a közös történetmesélésen alapul, így hozzájárul az írás és olvasás fejlesztéséhez. A kezdeményezés a pandémia után indult el: az iskolák felkeresték a könyvtárakat, hogy a segítségükkel közösen keltsék fel a gyerekekben az olvasás iránti érdeklődést.

A rendezvény célja, hogy bevonják a gyerekeket az interaktív programba, ezáltal maguk is mesélővé válhatnak. A könyvtárak bizonyos területeit úgy dekorálták, hogy reprezentálják a könyvek...

Oldalak


 
 

Kapcsolat

Cím: 1016 Budapest, Szent György tér 4-6. (Budavári Palota F épület)
Postacím: 1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3725

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.