Gyűjteményünk

A KSZK a magyar könyvtörténeti és könyvtártudományi szakirodalom teljességre törekvő, és a külföldi szakirodalom válogatott gyűjteménye.

A könyvek és folyóiratok mellett évkönyveket, hírleveleket, munkaterveket, jelentéseket, konferenciai anyagokat, tankönyveket, jegyzeteket, szakdolgozatokat, lapkivágatokat, szürke irodalmat, vitaanyagokat, címtárakat, statisztikákat, szabványokat, irányelveket, aprónyomtatványokat, AV és elektronikus dokumentumokat, a könyvtárpropaganda céljára szolgáló anyagokat tartalmaz.

A gyűjtemény térben és időben igen változatos: megtalálható benne a teljes magyar dokumentumtermés (a 19. század közepétől, amikor az első ilyen témájú kiadványok születtek), valamint a szakterület válogatott külföldi irodalma (a német és francia szakirodalom a 19. századtól, a századforduló brit és amerikai irodalma; 1950 és 1990 között pedig a volt Szovjetunió és a szocialista országok csaknem teljes anyaga).

Szakterületünk alapvető dokumentumai az olvasóteremben szabadon használhatók. A téma szerinti böngészést a gyűjteményhez kialakított, speciális olvasótermi szakrend teszi lehetővé.

Az alapvető hazai időszaki kiadványok teljes sorozata (indulásuktól a legújabb számig), valamint a legfontosabb külföldi időszaki kiadványok  az olvasóteremben hozzáférhetők. A legkeresettebb hazai könyvtári periodikumokból a gyors kiszolgálás érdekében több kölcsönözhető példányt különítettünk el. A ritkábban használt korábbi évfolyamokat raktárból szolgáltatjuk.

Magyar folyóiratok a KSZK gyűjteményében

Külföldi folyóiratok a KSZK gyűjteményében

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>