Gyászhír

Október közepén családjától kaptuk a hírt, hogy életének 89. évében elhunyt Dr. Száva-Kováts Endre, az irodalomtudomány doktora, az Országgyűlési Könyvtár volt főigazgatója.

Több évtizeden át rendszeresen és megbízhatóan, egyfajta szponzorként vagy donátorként támogatta a Könyvtártudományi Szakkönyvtár gyűjteményét és munkáját. Negyedévenként meglátogatott bennünket, és idős korával dacolva elcipelte  hozzánk, és így a köz számára hozzáférhetővé tette a Journal of the
Association for Information Science and Technology (JASIST) hatalmas és –
mind tartalmát, mind fizikai valóját tekintve — súlyos köteteit, amelyeket az amerikai tudós társaság tagjaként maga fizetett elő.

Örök hálával tartozunk neki.

Szakkönyvtárunk természetesen őrzi Száva-Kováts Endre számos magyar és idegen nyelvű elméleti publikációját a bibliometriáról, hivatkozáselemzésről, avulásról, felezési időről. A hazai szakfolyóiratok közül főleg a Tudományos és Műszaki Tájékoztatás hasábjain publikált.

Köszönjük nagylelkű támogatását, emlékét tisztelettel megőrizzük.

A bejegyzés kategóriája: Emlékezünk
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>