Hírek

A CoLIS 2025 konferenciára várják a pályázati anyagokat a szervezők
2024. augusztus 28. - 15:53
A Könyvtár- és információtudomány koncepciói (Conceptions of Library and Information Science – CoLIS) konferencia egy olyan nemzetközi rendezvény, amelyet a könyvtár- és információtudomány (KIT) területén dolgozó szakemberek és kutatók számára, általában néhány évente változó helyszínen szoktak megtartani. A következő, tizenkettedik konferenciát 2025. június 2–5. között ezúttal Glasgow-ban tartják, és a Strathclyde Egyetem szervezésében kerül megrendezésre.
A konferencia témái között egyaránt...
Felhívást tett közzé az Amerikai Könyvtáros Egyesület
2024. augusztus 27. - 17:16
Az egyesületi tagok jelentkezését várja az Amerikai Könyvtáros Egyesület (American Library Association – ALA) a 2025–2027-es időszakra, hogy önkéntesként közreműködjenek az ALA különböző bizottságaiban. 
A részvétel során lehetőség van a szakmai fejlődésre, együttműködésre különböző típusú könyvtárakból érkező kollégákkal és vezetői tapasztalat gyűjtésére egyaránt. 
Többek között az alábbi bizottságokhoz várják a jelentkezőket: oktatási bizottság,...
Új közkönyvtári felmérésről készült beszámoló
2024. augusztus 26. - 09:33
A Public Library Association 2023 őszén készített egy felmérést az amerikai közkönyvtárakban, melynek célja az volt, hogy feltérképezzék a technológiai erőforrások, a digitális írástudás, az infrastruktúra, a könyvtárban dolgozók és a szolgáltatások aktuális helyzetét.
A felmérés eredményei kulcsfontosságúak, mert ezekből láthatóvá válik, hogy miként válhatnak a könyvtárak a tudás és az innováció helyszínévé felhasználóik körében és hogyan tudnak tovább fejlődni az olvasói igények tekintetében....
Ritka könyvek és különgyűjtemények csoportjának konferenciája
2024. augusztus 22. - 12:21
2024. szeptember 3. és 5. között kerül megrendezésre a CILIP (Chartered Institute of Library and Information Professionals) Ritka könyvek és különgyűjtemények csoportjának (Rare Books and Special Collections Group) konferenciája Edinburgh-ben.
A konferenciára különgyűjteményi könyvtáros kollégákat, levéltárban és múzeumban dolgozókat, restaurátorokat, könyvkereskedőket, egyetemi oktatókat és diákokat várnak.
A résztvevők előadásokon, workshopokon...

Oldalak


 
 

Kapcsolat

Cím: 1016 Budapest, Szent György tér 4-6. (Budavári Palota F épület)
Postacím: 1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3725

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.