Virtuális séta

Kedves Olvasónk, kedves Érdeklődő! Vegyen részt egy sétán a Könyvtártudományi Szakkönyvtárban!

Időközben 2012 nyarán elköltöztünk, és ebből az NKA támogatással készült összeállításból egyfajta nosztalgiatúra lett… A hasznos tartalom miatt azonban megtartottuk. Új helyünket lásd például honlapunk fejlécén!

Virtuális séta bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Fehér Miklós hozzászólása:

  Kedves Kollégák!

  A honlap – arculata és tartalma is! – nagyon tetszik. Egy átlátható, használható, informatív, jó szolgáltatásokat nyújtó felület jött létre valóban gazdag tartalommal. A virtuális séta pedig olyan látnivalót is nyújt, amit valóságban nem is láthatunk, hiszen még a tetőről is szétnézhetünk. Különleges élmény!

  Sajnos a honlapok sorsa az, hogy “sohasincsenek készen”. Ami megvalósult, az újabb kihívások teljesítésére ösztönöz. Ilyen kihívás lehet a fejléc jobb felső sarkában olvasható felsorolás is, ahol fel van tüntetve, hogy kiket hív a KSZK, s feltehetően a honlap is: Könyvtáros. Hallgató. Oktató. Kutató. Érdeklődő.

  Ha ezzel a szemmel nézem a tartalmat, akkor most elsősorban az érdeklődőknek szóló tartalmak dominálnak. Erősíteni lehetne a hallgatóknak szóló információkat (képző helyekről, ösztöndíjakról, továbbtanulásról stb.) a kutatóknak szóló információkat (a könyvtári rendszerről, szabványokról, normákról, statisztikáról, mérőszámokról stb.) a könyvtárosoknak szóló információkat (szakmai szervezetekről, segédirodalomról, önképzésről, Certidoc-ról stb.).

  Fontos lehet még:
  - közadatok kihelyezése
  - intézménytörténet
  - szakdolgozatok tára – használhatósága
  - info szakmai gyakorlat lehetőségéről stb.

  De nem akarok telhetetlen lenni, mindezek a jövő kihívásai és nem az eddigi honlapfejlesztő munkáról szólnak, ami bravúros volt és nagyszerű eredményt hozott létre. Úgyhogy mondandómat összegezve az elismerésemet tolmácsolom!

 2. Bara Eszter hozzászólása:

  Ilyen szép virtuális honlapot, részletes könyvtári és egyéb bemutatót még nem láttam. Rendkívül színvonalasnak tartom, s a kilátásban való gyönyörködésért külön köszönet. Gratulálok a készítőknek, s figyelem tovább azt a helyet, ahol egyszer egy rövid időt eltölthettem. Biztos lesz még fejlesztés. Köszönöm. (Bara Eszter, segédkönyvtáros)

  • Hegyközi Ilona hozzászólása:

   Kedves Eszter, köszönjük az elismerést! Igyekszünk hasznos információkkal szolgálni; külön öröm, hogy amit kitalálunk, az a technika jóvoltából azonnal ki is kerülhet a honlapra. Üdvözlettel, Ilona

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>