Könyvtár, ami összeköt

 

Frissítés a végén!
————-

Ma is különleges vendégeink voltak.

Harmadik hete folyik a 2016-os “Könyvtár, ami összeköt” program, melynek részeként a határon túli és inneni fiatal könyvtárosok a Könyvtári Intézetbe is meghívást kaptak. Mint általában, mai útjukon is Villám Judit (Országgyűlési Könyvtár) kíséretét, szakszerű és anyai gondoskodását élvezték. Így jutottak el a Budai Várba, a Könyvtári Intézet tantermébe, ahol Hangodi Ágnes, az Intézet megbízott igazgatója röviden köszöntötte őket, majd belecsaptunk a lecsóba …akarom mondani, elkezdődött a röpke félnapos továbbképzés. Felmerült ugyanis az igény a tavalyi résztvevők részéről, hogy a könyvtárbemutatókon túl, legyen ez is része a programnak.
Így került sor a Könyvtári Intézet Hangodi Ágnes által történő bemutatását követően Kégli Ferenc szabatos, humort sem nélkülöző helyismereti előadására, ami után Bognár Noémi rutinosan vázolta a professzionális könyvtári rendezvényszervezés lépéseit, majd hasznos online segédeszközöket, és néhány példaértékű magyarországi könyvtári programot mutatott be. Ezek után Hangodi Ágnes nagyon pörgősen, fényképekkel illusztrálva foglalta össze a KI határon túl zajló képzési programjainak több mint másfél évtizedét. Teaszünet után Péterfi Rita (Pest Megyei Könyvtár) a könyvtárakban zajló, a gyerekek könyvtár iránti elkötelezettségét célzó programokról beszélt, majd a könyvtáron belüli konfliktuskezelést ecsetelte, előadását szemléletes példákkal és saját könyvtárából származó élményekkel fűszerezve.
A Könyvtártudományi Szakkönyvtár helyben és távolról elérhető szolgáltatásait Tóth Béla és Fazokas Eszter ismertette és ajánlotta, kiemelve a Könyvtári Figyelő, a MAKSZAB (Magyar Könyvtári Szakirodalom Bibliográfiája) és a Magyar Könyvszemlében évente megjelenő Könyvtörténeti bibliográfia “érdemeit”.
Az előadások végeztével átvonultunk a Szakkönyvtár hetedik emeleti olvasótermébe “helyszíni szemlére”. Itt is arra biztattuk kedves vendégeinket, hogy használják ki a Szakkönyvtár által nyújtott lehetőségeket, és csatlakozzanak hozzánk a Könyvtárosok dolgozószobájában is.

Reméljük, mindenki jól érezte magát nálunk, és ezúton köszönjük a szervezői és előkészítő munkát Villám Juditnak, Hangodi Ágnesnek, Mánfai Cilinek és Breznai Elvirának.

Frissítés:
A Könyvtári Intézet Határok Nélkül oldalára felkerült néhány előadás anyaga is, és további érdekes linkek várhatók még.
http://ki.oszk.hu/content/hatarok-nelkul

Frissítés 2: Képek

Könyvtár ami összeköt_Hangodi Ágnes előadása

 

Könyvtár ami összeköt_Kégli Ferenc helyismereti előadása

Könyvtár ami összeköt_a derű percei

Könyvtár ami összeköt_Péterfi Rita előadásai

Könyvtár ami összeköt_Fazokas Eszter és Tóth Béla KSZK bemutatója

Könyvtár ami összeköt_feszült figyelem

Könyvtár ami összeköt_villámlátogatás a KSZK-ban

 

A bejegyzés kategóriája: Nálunk_történt
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>