Fenntartható kistérségfejlesztés – közösségépítés (szakmai nap)

Fenntartható kistérségfejlesztés – közösségépítés címmel 2016. január 12-én szakmai napot szervez a Könyvtári Intézet Kutatási és Szervezetfejlesztési Osztálya és a Magyar Könyvtárosok Egyesülete. A rendezvény a 2016-ban folytatódó K 1.0-ás műhelynapsorozat keretében valósul meg.

Helyszín: Országos Széchényi Könyvtár, Díszterem (6. emelet)

Időpont: 2016. január 12., 10.15

A jelentkezéseket az alábbi online űrlapon várjuk: http://bit.ly/k1-20160112

A programról:

A fenntartható regionális fejlődés több sikertényező megvalósulását feltételezi. A fenntarthatósági modell öt pillérét a helyi társadalom - helyi közösség, a gazdaság, az infrastruktúra, az intézményrendszer és a természeti környezet alkotja. A társadalmi aktivitás és a közösségi szerepvállalás növeléséhez a kulturális intézményrendszer bázisán történő közösségfejlesztési folyamatok támogatására van szükség, melyre jó példákkal szolgál a szakmai nap két előadója. A kulturális alapellátás intézményi részeként a könyvtárak is lehetnek ezen folyamatok kezdeményezői.

Mindenkit várunk a szakmai napra, aki érdeklődik a kistelepülési környezetben végzett könyvtári közösségfejlesztő munka iránt és kíváncsi mások tapasztalataira, eredményeire.

Előadóink:

- Dr. habil. Dinya László (Károly Róbert Főiskola)

- Rózsa Judit (Herman Ottó Intézet)

Szeretettel várjuk a K 1.0 műhelynapra! 

Könyvtári Intézet, Kutatási és Szervezetfejlesztési Osztály és a Magyar Könyvtárosok Egyesülete

CsatolmányMéret
K1-meghivo-20160112.jpg401.97 kB