Kiadványszerkesztés könyvtári környezetben

28148-3/2016/KOZGYUJT
Akkreditált képzés
Várjuk jelentkezését, új tanfolyami időpont a következő naptári évre vonatkozó képzési tervünkben fog szerepelni.
Helyszín: 
Könyvtári Intézet, 1827 Budapest, Budavári palota F épület 539/A számítógépterem

A tanfolyamokra a jelentkezés folyamatos, így bizonyos esetekben előfordulhat, hogy az akkreditációs határozatban engedélyezett létszám már a jelentkezési határidő előtt betelik.

Leírás: 

 A program során a könyvtárosok megismerik a kiadványok elkészítéséhez, nyomdai kivitelezéséhez kapcsolódó legfontosabb szakmai tevékenységeket. A képzésben résztvevők elsajátítják a kiadványszerkesztés speciális számítástechnikai, grafikai ismereteit. Jártasságot szereznek a szöveg- és kiadványszerkesztő programok használatában, a számítógépes tördelés, tipográfia, digitális képkezelés munkafolyamataiban, a tanfolyam elvégzése után képessé válnak könyvtári kiadványok elkészítésére. A képzés segíti eligazodni a résztvevőket a kiadványok elektronikus publikálási lehetőségei között is.

A tanfolyam időtartama: 90 óra, 4x3 nap (illetve a képzés aktuális indítási dátuma szerint.) 

Részvételi díj: 75000,- Ft / ingyenes (az EMMI költségvetési forrásainak terhére)
 
A jelentkezéshez szükséges egyéb feltételek: alapvető számítógép-kezelési ismeretek (jártasság grafikus felületű operációs rendszer használatában, szövegszerkesztési ismeretek), internetes böngésző napi szintű használata (mérése elektronikus úton megküldésre kerülő kérdőívvel történik)
 
Oktatók: Burány Tamás, Nagy László, Rigó Tamás
További információk: 
Breznai Elvira
2243-789