A könyvtárak minősítése és a Könyvtári Közös Értékelési Keretrendszer

24/60/Ktár/2014; 32147-2/2014/KOZGYUJT
Akkreditált képzés
Várjuk jelentkezését, új tanfolyami időpont a következő naptári évre vonatkozó képzési tervünkben fog szerepelni.
Helyszín: 
Könyvtári Intézet 1827 Budapest, Budavári palota F. ép. 539/A oktatóterem

A tanfolyamokra a jelentkezés folyamatos, így bizonyos esetekben előfordulhat, hogy az akkreditációs határozatban engedélyezett létszám már a jelentkezési határidő előtt betelik.

Leírás: 

 A képzés megismerteti a résztvevőkkel a könyvtári értékelés és önértékelés folyamatának kialakítását, megszervezését és véghezvitelét a Könyvtári Közös Értékelési Keretrendszer szempontjai alapján. Bemutatja és gyakoroltatja a könyvtár adottságainak és eredményeinek értékelését, számba véve a vezetés, a stratégia, az erőforrások és a folyamatok megvalósításához szükséges adottságokat és a megvalósítás során keletkezett, a használók és a társadalmi közeg számára fontos eredményeket, gyarapítva a résztvevőket olyan kompetenciákkal, amelyek alkalmazásával képesek lesznek a Minősített Könyvtári cím megszerzésére beadandó pályázat megírására is.

A tanfolyam időtartama: 60 óra, 4x2 nap (illetve a képzés aktuális indítási dátuma szerint.)
 
Részvételi díj: 60.000,- Ft / ingyenes (az EMMI költségvetési forrásainak terhére)
 
A jelentkezéshez szükséges egyéb feltételek: Felsőfokú végzettség. A tanfolyam a TQM alapú minőségirányítási rendszerre épül, ezért elsősorban azon munkatársak jelentkezését várjuk, akik a felsőoktatásban, szakmai továbbképzésen, vagy a gyakorlatban találkoztak már a minőségirányítás fogalmával, módszereivel, eszközeivel.
 
Oktatók: Mender Tiborné, Nagy Nikolett, Ramháb Mária, Skaliczki Judit, Sohajdáné Bajnok Katalin, Vidra Szabó Ferenc, Zalainé Kovács Éva
További információk: 
Mánfai Miklósné
2243-818